Een eerste gesprek is altijd spannend.
Daarom is het erg belangrijk om een veilige setting te creëren zodat jij je open durft te stellen. En wil jij natuurlijk ook weten met wie jij je kwetsbaarheid misschien gaat delen. In een kennismaking gesprek zullen we daarom bespreken waar je aan zou willen werken en vooral of jij dat ook samen met mij zou willen doen.
Aan het eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. Zo heb jij alle vrijheid en ruimte om te bepalen of we samen aan de slag gaan of niet.
Hoe ziet een behandeling eruit ?
Een behandeling zal bestaan uit een combinatie van psychologische interventies vanuit de onderstaande wetenschappelijk onderbouwde therapieën. Ik geloof namelijk niet zo in protocollen maar in maatwerk. Daarnaast zou ik je willen helpen om je fundament te versterken door te leren Gods stem te herkennen en je persoonlijke relatie met Jezus te verdiepen.

Ik geloof erg in de kracht van gebed. Gebed zal daarom ook een onderdeel van de behandeling zijn tenzij jij dat niet wilt. En zullen we aandacht besteden aan Gods beloften in de bijbel over jou en jouw omstandigheden. God zegt in Zijn woord: word sterk door 1 te zijn met de Heer en Zijn grote kracht in jou te laten werken. En bewapen je met alle wapens die God ons geeft. En die wapens gaan we inzetten in jouw persoonlijke strijd!
Daarnaast ben ik vooral van het praktische. Praktische handvatten en oefeningen die we in de kamer zullen doen en waar je thuis mee aan de slag kunt!
Aangeboden therapievormen:
- ACT
- ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Deze therapie vorm kan je helpen om jouw veerkracht te vergroten. Waardoor je beter leert omgaan met jouw pijnpunten zodat ze jou minder belemmeren in het dagelijkse leven. En jij je weer kan focussen op de dingen die voor jou echt van waarde zijn. Daarnaast helpt het je om op een andere manier met piekeren om te gaan en minder streng naar je zelf te kijken.
- CGT
- Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten, gevoel en gedrag met elkaar samenhangen. Hoe beïnvloeden gedachten jouw gedrag ? CGT kan helpen om je gedrag te veranderen door niet helpende gedachten om te buigen naar helpende gedachten. Daarnaast werk je met CGT vaak met exposure oefeningen waarbij je juist gaat oefenen met hetgeen wat jij heel moeilijk vindt. Zodat de drempel steeds lager zal worden en het minder grip op je heeft.
- Contextueel therapie
- Contextuele therapie gaat er van uit dat klachten verklaarbaar zijn vanuit de context. Namelijk hoe jij je verbind met de mensen om jou heen. Je krijgt meer inzicht in jouw relationele patronen. Hoe deze zijn ontstaan, welke invloed ze nu nog op je hebben en hoe je deze kan doorbreken. Voor deze therapievorm gebruik ik vaak beeldmateriaal zoals houten poppetjes. Dit kan een heel krachtig middel zijn om situaties neer te zetten waardoor er veel inzicht en begrip kan ontstaan voor jou maar ook voor de ander. Inzicht kan dan de eerste stap zijn waardoor jij zichtbaar krijgt wat jij zelf anders kan doen. Zodat de dynamiek tussen jou en anderen ook weer anders kan worden.
- EMDR
- Wanneer jij iets hebt meegemaakt wat voor jou heel naar is geweest dan kan dit je blijven belemmeren in het hier en nu. Bv. dat je dingen nu niet meer doet of durft uit angst op herhaling. Soms kan je door bepaalde triggers onverwachts weer het angstige of pijnlijke gevoel krijgen wat je destijds ook ervaarde. Het kan ook zijn dat je s’nachts nog nachtmerries hebt of dat er bepaalde beelden elke keer weer terugkomen op willekeurige momenten. Dan kan EMDR jou helpen om jouw verdriet, angst of pijn te verwerken. Waardoor je de gebeurtenis een plek kan geven en het kan loslaten.
- Oplossingsgerichte therapie
- Deze therapie richt zich op het versterken van de autonomie waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de oplossing in plaats van naar het probleem. Het helpt je om meer besef te krijgen van alles wat al wel goed gaat in je leven. En wat jij daarin zelf hebt gedaan zodat jij de invloed op je eigen leven kan vergroten en de regie weer in eigen handen kan nemen !
- Positieve psychologie
- Deze therapie vorm focust zich op de gevoelens of gedachten die je graag zou willen bereiken of voelen zoals veerkracht, hoop, moed en vertrouwen. En het kan je helpen om jouw krachtbronnen te herkennen en te vergroten. Qua visie en handvaten heeft deze therapievorm veel raakvlakken met oplossingsgerichte therapie.
- Schematherapie
- Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te begrijpen en te veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen bij jezelf en in de interactie met anderen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Zodat jij ook op een gezondere manier in relatie met de ander kan staan.